Tillbaka

Nu är sjukledigheten och semestern slut och jag sitter på mitt kontor igen. Det känns helt okej att vara tillbaka och hösten ser ut att bli ganska lugn men lärorik på arbetsfronten.

Depressionen är borta, men grundorsakerna är fortfarande obehandlade. Det här hoppas jag få en ändring på. Jag har mycket jag skulle vilja skriva om, men hann aldrig göra det under semestern – att göra en djupdykning in i sig själv kräver flera timmars lugn och ro. Jag ska även försöka få igång någon form av professionell terapi. Exakt hur vet jag inte ännu, men jag ska träffa arbetsplatsläkaren nästa vecka och diskutera om hur det lönar sig att gå vidare.

Jag är helt nöjd med min semester i det stora hela. Vädret var tillräckligt bra för min del, även om det skulle ha varit roligt med lite högre vattentemperaturer. Jag hade inte lika mycket tid för bara mig själv som jag hade hoppats, men det handlade nog mest om prioriteringar från min sida. Det blev inte heller lika mycket motionerande som jag hade tänkt. Däremot vågar jag påstå att barnen fått ett riktigt bra sommarlov trots min sjukdom.

Semestern och sjukledigheten var också produktiva. Jag har fått undan många saker från min ”att göra” lista. När jag nästa gång känner att jag aldrig får något gjort kan jag komma tillbaka hit och läsa:

  • Klädskåpet i pojkarnas sovrum blev äntligen rivet och ombyggt till en liten alkov. En utmaning var att det inte finns en enda rät vinkel i hela huset efter att det satte sig på 70-talet. Å andra sidan innebär det att det inte gör så mycket om inte allting blir perfekt. Jag är ändå nöjd med slutresultatet.
  • Grillen flyttade från balkongen till en liten improviserad grillplats ute på gården. Nu grillar vi brandsäkert och om grillen skulle börja brinna kan branden inte längre sprida sig upp i takkonstruktionerna.
  • Jordgubbarna fick en ordentlig ställning för skyddsnätet. Nu är det enkelt att både skörda, vattna och hindra fåglarna från att ta bären.
  • Gården fick ett nytt fint trästaket ut mot vägen och det gamla fula nätstaketet mot grannen byttes ut mot ett nytt. Både jag och grannen är nöjda.
  • En av våra blomrabatter fick en ny mur omkring sig. Vi har länge känt att vår ovårdade gård varit den fulaste gården på gatan, men nu tycker jag den börjar se omskött och trivsam ut.

Listan av nya projekt har även vuxit i samma takt, men det känns bara roligt just nu. Det finns byggprojekt för åtminstone fem år framåt, lite i taget.

Summa summarum så ser framtiden mycket ljusare ut nu än den gjorde för två månader sedan.

(Bilden är en ”antistressblomma” som jag fick av en arbetskamrat. Bladen gungar då solen skiner.)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *