Dags att presentera resultaten

Dagens program består av att lagen presenterar resultaten av sina uppdrag, de presenterar det data de har fått från sina satelliter. Alla lagen har 10 minuter på sig att presentera sina resultat. Medan domarna överlägger får deltagarna lära sig mera om Mission Spaceship Aurora.

Intresserade åhörare.
Intresserade åhörare.
IMG_1847
Vasa Övningsskolas presentation.

Vi väntar ännu med spänning på presentationen av Katedralskolans lag.

Åbolaget putsar på de sista detaljerna.
Åbolaget putsar på de sista detaljerna.

Äntligen var det dags för laget från Åbo att presentera sina resultat.

Under lunchen passade några lärare på att bada i det fina vädret.

040b
Fysiklärare som har badat.

På rymdcentret skjuts det upp alla storlekar av raketer.

CanSat projektet som siktar på gymnasieelever, satsar främst på teknologi, fysik och programmering, CanSat projektet vill ge de studerande praktisk erfarenhet och en möjlighet till att träna samarbetsförmåga.  Det är också en fantastisk möjlighet för ungdomar med liknande intressen i Finland, Norden och Europa att träffas.

Be Sociable, Share!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *