Sista dagen och prisceremoni.

Den sista dagen på Andöya Space Center var det dags för diplom och utmärkelser och så skulle två segrare som får åka till den europeiska finalen i Portugal utses. Laget från Åbo fick beröm för sitt projekt och låg bra till men det räckte tyvärr inte hela vägen fram. De fick skämtsamt utmärkelsen den sandigaste satelliten, eftersom de behövde så mycket sand som barlast för att komma upp till viktgränsen.

image

De vinnande lagen blev Vasa Övninskola från Finland och Olav Duun og Ytre Namdal vgs från Norge. Många gratulationer för ett bra jobb och bra genomförda satellituppskutningar.

image
De vinnande lagen.

Efter prisceremonin fick vi en guidad rundvandring på raketbasen. Vi fick se de olika raketuppskjutningsramperna och höra om vilka typer av raketer som skjuts upp från Andöya, och vilka forskningssyften de har.

image
Rundvandring i raketuppskjutnings hallen.

Vi fick också se kontrollrummet och höra hur proceduren vid avfyrning av raketer går till. Vi fick höra mycket om de vetenskapliga aspekterna och om säkerheten bakom varje avfyrning.

image
Silja testar utrustningen i kontrollrummet.

Slutligen var det dags att säga adjö till alla de andra deltagarna på CanSat 2016.

image
Alla deltagare på CanSat competition 2016.

Speciellt ledsamt var det att säga hej då till det andra finska laget, men kanske ses vi igen. Vi har i iallafall ett gemensamt intresse.

De Finska lagen.
De Finska lagen.
Be Sociable, Share!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *