ÅK on tour

ÅK:s turné med projektet ÅK goes Manhattan Transfer är i full gång. Vår senaste anhalt var Ekenäs och Kulturhuset Karelia. Där showade vi för Raseborgsborna i söndags (25.10). Under turnéns gång har åtminstone jag fått större insikt i hur mycket förberedelser och hårt arbete som krävs innan publiken sätter sig ner och ser slutresultatet – kören och orkestern på scenen. Det är teknik och instrument som ska riggas upp, miljoner sladdar som ska kopplas och så ska allt fungera också. Men först ska all utrustning bäras in, och det är inte lite! Vilken tur att vi är många. Så här såg det ut på Karelia när vår fenomenala ljudtekniker Kim Engblom var i farten.

WP_20151025_003

Det är inte bara Kim och 52nd Street Band som har fullt upp inför showerna. Också kören ska ju hinna förbereda sig. Vi ska sjunga upp, soundchecka, öva lite, äta mellan varven och naturligtvis klä på oss våra showkläder med allt vad det innebär (brukar vara aningen mer komplicerat för damerna). Här är det That Cat is High som övas på Karelias scen.

IMG_20151025_232928

Foto: Brita Kasvi

När alla sladdar är på rätt ställe och kören är finklädd är det bara att börja vänta på att publiken ska droppa in. Det är alltid lika spännande att se hur många som kommer och om man känner någon. Så här såg det ut i Ekenäs ur publikens synvinkel. Här rockar vi loss i Ray’s Rock House med Cisse som solist.

ÅK_Ekenäs_20151025

Foto: Kajo Dahlström

Publiken i Ekenäs var alldeles underbar. Vi fick göra flera extranummer och kände oss väldigt välkomna. Idag (torsdag 29.10) bär det av till Helsingfors. Klockan 22.00 uppträder vi på LeBonk. Spännande!

Heidi Nyberg-Aho – Informatör för ÅK