På gång i ÅK – Adiemus, Kimito och julkonsert

Den 10 mars 2016 är det premiär för ÅK:s projekt ADIEMUS på Åbo Svenska Teater. Vi tar oss an ett urval av verk ur Karl Jenkins produktion, bland annat från Adiemus-albumen. Det blir en föreställning där ÅK tillsammans med dansare, musiker samt ljud- och ljusdesigner kommer att bjuda på en sammanvävd helhet av dans, ljuskonst och musik.

För tillfället övar vi flitigt på ADIEMUS-repertoaren. Det är ”anamana coole rawe” hit och ”ya ka ma ya ma ma ya ka-ma-e” dit. (Sångtexterna är påhittade av Jenkins och orden betyder ingenting.) Det är inte bara texterna som ger oss huvudbry, utan även sättet att använda rösten. För att vi ska göra så bra ifrån oss som möjligt på ÅST har vi tagit hjälp av
Sören Lillkung som kommer att vara med på några av våra övningar och lära oss tonbildning. Så här såg det ut första gången Sören jobbade med oss. Här är det pojkarna som försöker forma gapet på rätt sätt medan de sjunger (Sören till höger).

WP_20151102_003

Vi ser väldigt mycket fram emot nästa tonbildningsövning med Sören. Hur roligt som helst!

Höstens ÅK goes Manhattan Transfer-turné börjar närma sig sitt slut. Inkommande lördag (14.11) bär det av till Kimito. Där blir det rivig show på Villa Lande klockan 16.00. Men vi är inte färdiga med ÅK goes Manhattan Transfer riktigt ännu. Projektet kommer att leva vidare under år 2016. Var och när det blir återstår att se.

JULMIXjpeg

ÅK:s julkonsert ordnas i år på Cygnaeus skola tillsammans med barnkören Kakofoni (under ledning av Maria Engblom). Publiken får höra både traditionella julsånger och några lite mer fartfyllda jullåtar. Boka in lördagen den 5 december klockan 17.00 i kalendern och kom och lyssna. Julstämning utlovas!

Heidi Nyberg-Aho, ÅK:s informatör