Aktivt värre i ÅK

Nu är det mindre än en månad till ADIEMUS-premiären på ÅST:s stora scen den 10.3, och det märks! Övandet har liksom nått en helt ny nivå. Den 6-7 februari hade vi körhelg på Cygnaeus skola och fick för första gången bekanta oss med dansarna, som kommer att vara med oss på scenen. KDC Dancers med koreograf Karin Eklund har satsat stenhårt på ADIEMUS och det var jätteroligt att få en liten inblick i hur dansen kommer att se ut. Så här såg det ut på Cygnaeus under körhelgen. Ett gäng ivriga, glada och smidiga dansare och ett gäng lite mindre smidiga, men dock glada, sångare.

Dansare och kör

Foto: Brita Kasvi

Körhelgen var väldigt lyckad och jag tror att alla sångare blev säkrare på sina stämmor och var det ska vara ka-ma-ya i stället för ka-ya-ma.

I måndags hade vi också Sören Lillkung på besök för andra gången för att försöka få ordning på vår tonbildning. Oj så vi gillar honom! Han är helt fenomenal på att få oss att förstå hur vi ska göra för att få det att låta rätt. Samtidigt som vi skrattar oss igenom hela övningen.

Sören och Pia

Foto: Brita Kasvi

Mellan alla övningar är det radiointervjuer, tidningsartiklar, affischer och flygblad som ska tryckas och spridas, notställ som ska skaffas och programblad som ska planeras. Men det är bara roligt! Slutresultatet kommer att bli fantastiskt. Om ni är intresserade av att uppleva ADIEMUS ska ni boka biljetter NU. Det finns ännu platser till alla föreställningar (10.3, 21.3 och 22.3), men de går åt snabbt. Biljetter fås från ÅST:s biljettkassa eller Lippupalvelu. Välkomna!

Heidi Nyberg-Aho, ÅK:s informatör