ÅK inleder hösten med buller och bång

Det är länge sedan det har hörts något från ÅK här på bloggen. Efter vårens Adiemusföreställningar på ÅST (här en liten snutt på youtube), som ju var en alldeles fantastisk upplevelse och stor succé och något vi gärna skulle göra igen, har vi tagit det lite lugnare under sommaren. Men i augusti var det åter dags att dra på sig konsertutstyrseln och veva igång stämbanden. Nordklang fyllde Åbo med körsång och vi gjorde ÅK goes Manhattan Transfer på Kåren inom ramarna för Nordklang. Här är det Java Jive som får taket att lyfta på Kåren.

manhattan_grupp

Foto: Antonia Ramsay

I slutet av augusti körde höstens övningar igång med nya, nygamla och stadigvarande förmågor. Vi tränar intensivt inför ÅK:s 30-årsjubileumskonsert, som kommer att gå av stapeln i mars 2017. Det blir en salig blandning av opera, rock, Ramel, tidigare dirigenter och allt möjligt annat.

Men innan dess hinner vi med två omgångar till av ÅK goes Manhattan Transfer, projektet som bara fortsätter och fortsätter. Borgåpubliken får uppleva showen den 1 oktober på La Fiesta och Salopubliken den 10 december på Kulttuuritalo Kiva. Kom och se oss om ni inte har gjort det (eller kom på nytt), nu börjar det på riktigt vara sista chansen.

Heidi Nyberg-Aho, ÅK:s informatör