Praktikanten hälsar!

Jag studerar till Samhällspedagog vid Yrkeshögskolan Novia I Åbo. Till studierna hör tre praktikperioder. Jag har valt att göra en av mina praktikperioder här på Åbolands Ungdomsförbund. Till en samhällspedagogs arbetsuppgifter kan höra barn och ungdomsarbete, förebyggande arbete, förening och organisation arbete, och en hel del annat. Jag tycker personligen att jag hittat en givande praktikplats.

Hittills har jag fått lära mig att mycket av arbetet går ut på att besöka bl.a. Medlemsföreningar och deras verksamhet, besöka ungdomsgårdar runt om i Åboland. På ÅUF jobbar de verkligen med hela Åboland och försöker ta alla delar av Åboland i beaktande. Det är många intressanta projektidéer som kommer fram i diskussioner då vi är på besök. Jag har upplevt ett ständigt framtidstänkande och planerande då det gäller pågående projekt och projektidéer. Det är väldigt viktigt att diskutera och höra vad ungdomarna har att säga. För mig som praktikant känns den direkta diskussionen med ungdomar värdefull.

Jag har nu varit på praktik i snart tre veckor och kommer att vara ungefär tre veckor till. Tiden går fort då man har roligt, så är det verkligen. Det bästa jag har varit med om hittills är vårmötet den 22.4 i Korpo. Jag tycker att det var givande att se hur ett vårmöte skall gå till på riktigt. Det fanns goda pajer, intressanta och trevliga människor som alla hade samlats för att de har ett gemensamt mål och ett proffsigt utförande av hela mötet.

Tack för mig! H. Sara