Höstens kurser på SFV Åboland

SFV Åboland arrangerar flera nyttiga kurser för föreningsaktiva under hösten. Ta del av alla föreläsningar och kurser som arrangeras här nedan. Speciellt vill jag uppmärksamma föreläsningen Styr din förening rätt. EU-dataskyddsreformen är speciellt viktig för alla föreningar inför nästa år då reformen träder i kraft.

 

Styr din förening rätt

Sebastian Gripenberg och Stefan Andersson föreläser om föreningsekonomi och allmänna administrativa principer för föreningar. Föreläsarna ger modeller för Iban, medlemsregister och tar upp frågor kring EU-dataskyddsreformen.

Skicka in dina frågor på förhand till Sebastian Gripenberg, sebastian.gripenberg@sfv.fi.

Anmälan: www.sfv.fi/evenemang

Tid: 31.10. kl 17.30 – 20.00

Plats: SFV-kansliet, Tavastagan 30 D 33-34, ÅBO

 

Datakurser för föreningar och organisationer hösten -17 i Åboland

 Enkäter i organisationer och föreningar

  1. 10, kl 17.30 – 20.00

SFV Åboland, Tavastgatan 30 D, 33-34

I dagens värld blir det allt viktigare att förstå sin målgrupp och erbjuda vad som den vill ha. Detta kräver att man gör undersökningar och enkäter. Elektroniska enkäter är snabba och effektiva ifall man gör dem korrekt. Denna kurs behandlar därför Google Forms, som är ett mycket användbart verktyg. Under kursen gås det igenom hur man bygger upp, skickar ut och analyserar resultaten i en enkät. Det gås även igenom hur man bäddar in enkäten på en hemsida.

Anmälan senast 23.10 till www.sfv.fi/evenemang

Mailchimp

1.11 , kl 17.30 – 20.00

SFV Åboland, Tavastgatan 30 D, 33-34

Mailchimp är ett mycket kraftigt verktyg för att följa upp e-postutskick. Med Mailchimp kan man följa upp när personer öppnar mail, när länkar öppnas, den geografiska spridningen samt mycket mer. Mailchimp kräver dock en del av användaren och att analysera data är inte alltid det lättaste. Denna kurs går igenom de grundläggande sakerna i Mailchimp, som hur man bygger upp ett utskick, hur man analyserar data samt olika nyttiga funktioner. Kursen använder den enkät som byggs upp i kursen: ”Enkäter i organisationer och föreningar”. Önskvärt är därmed att deltagarna har gått kursen innan denna kurs.

Deltagarna bör ha egen dator med!

Anmälan senast 30.10 till www.sfv.fi/evenemang

 

Sociala Medier i Organisationer och föreningar

7.11. kl 17.30 – 20.00

SFV Åboland, Tavastgatan 30 D, 33-34

Finns er organisation eller er förening på olika sociala medier? Eller skulle ni vilja gå med i sociala medier? Denna kurs går igenom hur organisationer och föreningar kan utnyttja olika sociala medier, så som Facebook, Instagram och Whatsapp i sin verksamhet. Under kursen gås det bland annat igenom hur man gör upp en some-kalender, hur man publicerar, hur man lockar gillaren/följaren samt hur man tids publicerar. Olika appar, som underlättar vid publiceringar tas även upp.

Anmälan senast 3.11 till www.sfv.fi/evenemang