ÅK Ensemble har sparkat igång 2018

Nytt år och nya utmaningar. Så även i ÅK Ensemble. För att komma igång riktigt ordentligt med 2018 ordnade vi körläger i början av januari. Vårt nuvarande projekt har ju arbetsnamnet Greatest Hits vol. 1, vilket innebär att de sånger vi jobbar med är minst sagt varierande. Ett intensivt övningsveckoslut var precis vad vi behövde för att få ett bättre grepp om vad vi riktigt håller på med. Här sitter vi i Cygnaeus skola och lyssnar noga på Pia.

Greatest Hits kan ju i princip betyda lite vad som helst. För ÅK Ensembles del innehåller Greatest Hits bland annat symfonisk heavy metal, r&b, jazz, rock, pop… Allt möjligt som knyts ihop till en fantastisk helhet. Vi har mycket nytt att lära oss, och det är ofta ganska otippade saker som är svåra. Bland annat att säga ”bm” och absolut inget annat x antal gånger i följd.

Greatest Hits vol.1 kommer ju att framföras i höst, men innan dess har ni chansen att få höra en liten ”teaser” den 14 april. Då ordnar nämligen ÅK Ensemble K-40 DISCO på Kåren! Kom och dansa med oss! Det blir musik av både ÅK Ensemble och en DJ, sing-along och annat trevligt. Den nedre åldersgränsen på 40 år är kanske inte huggen i sten, med tanke på att vi också har ganska många i kören som är yngre än så 🙂 Tanken är ett ”vuxendisco” där ÅK Ensemble står för musiken och publiken står för the moves & grooves, gärna i discoklädsel. Kan det bli bättre? Anteckna alltså lördagen den 14 april i kalendrarna och kom till Kåren på DISCO! Facebook-evenemanget finns här!