Ganska lyckad dubbelomgång

Tiganas elva i Gameweek 34.

FC Tiganas elva i Gameweek 34. Arsenal-WBA återstår av omgången.

Det är första gången jag lirar Fantasy Premier League och är, som det heter i sportsammanhang, med och lär mig.

Jag lär mig till exempel att kanske inte bränna av trippelkapten-bonusen genast i första omgången. Okej, jag hade Kane som kapten från start, så det var ju inte SÅ galet. Men han gjorde inget speciellt i öppningsomgången så jag fick bara 6 poäng med trippeln medräknad!

Jag har också fått in rutinen att helt enkelt gå in och justera mitt lag varje vecka. I början och mitten av säsongen kunde det ibland gå några veckor utan att jag gjorde det – med tidvis katastrofalt resultat.

Jag har överlag blivit lite klokare på det här spelet. Inför den här veckans dubbelomgång använde jag mitt wildcard och såg till att alla spelare i öppningselvan är från lag som faktiskt spelar två matcher. Jag sålde bland annat Vardy – ett beslut som ju visade sig vara mycket lyckat…

Mina trotjänare Kane och Alli höll jag på bänken för de vill jag förstås ha med nästa vecka igen. Sedan är det en annan sak att det – med facit på hand – skulle ha lönat sig att ha med dem i öppningen även om de bara spelade en match den här veckan, för de gjorde två mål var.

Men jag är ändå nöjd med veckan, och jag har dessutom fyra spelare på plan i torsdagens Arsenal–WBA som avslutar omgången. Så det kommer hoppeligen att trilla in fler poäng.

På tal om Alli: Liverpools Coutinho och Milner spelade inte på helgen. Så inför onsdagens Liverpoolderby hoppades jag att nån av dem skulle vara bänkad. Då skulle jag få in Alli, och hans 15 poäng, från bänken.

Så jag var lite sur då Klopp plockade med både Coutinho och Milner mot Everton. Men de gjorde bra ifrån sig, och knep 8 respektive 11 poäng. Och sånt är lite kul, tycker jag – att frångå sitt invanda system utan att det blir nån större katastrof.

Nu ska jag se hur jag gör under resten av säsongen. Vissa trotjänare har jag som sagt kvar. Det återstår att se hur många i det lag jag hade före mitt wildcard som jag köper tillbaka.

Det lutar åt att jag gör små justeringar från vecka till vecka istället för att bränna poäng på att återskapa min gamla elva. Nu är det foten på gasen ända in i mål som gäller.

Text: Jean ”Tigana” Lindén, ÅU

Be Sociable, Share!
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *