Innebandyabstinens i Berlin

Inkommande lördag spelar IKA lagets tredje och fjärde match för säsongen. Skulle vi backa tillbaka bandet ett år i tiden skulle jag för tillfället sitta och fundera på hur högt vi ska pressa motståndarnas backar, om Dani äntligen är i spelskick och om bröderna Rikberg faktiskt ska spela i samma kedja. I år är situationen en annan och det är istället Tobbe som får ligga sömnlös nätterna innan match. Orsaken är att jag efter IKA:s debutsäsong valde att lämna min position som ansvarig tränare. Detta berodde inte på dåliga resultat och missnöje hos manager Himmelroos, utan på att jag hade fått en praktikplats i Berlin för perioden augusti – december.

Efter att drygt halva perioden är över börjar abstinensen över att få spela innebandy ta över på allvar. Under mina snart tolv veckor i Berlin har jag inte sett skymten av en enda innebandyklubba, boll eller annan utrustning som används endast i innebandy. På jobbet är den största utmaningen att förklara vad det är för idrottsgren jag egentligen utövar. Att försöka göra det på knagglig tyska gör ju heller inte saken lättare. Helt otroligt att tyskarna fortfarande inte har upptäckt världens roligaste sport! Nåväl, ölen är billig, vilket underlättar och samtidigt håller budgeten utan större problem! Dessutom är läktarkulturen helt otrolig i detta land. Oberoende om du går på en match i fotboll, handboll, basket, ishockey eller volleyboll är stämningen på topp. Alla såväl 5 som 85 år gamla stöder sitt lag under hela matchen i vått och torrt. Där skulle vi ha någonting att lära oss hemma i Finland.

Nog om Tyskland och tillbaka till IKA. På lördagen är det alltså åter dags för fest (ni som läst denna blogg vet att matchdag betyder fest). På basis av det jag har läst och hört har säsongen börjat bra och laget ser starkt ut också i år. Det är nästan så man blir orolig över huruvida man kommer att platsa eller inte då man återvänder hem. Dessutom har jag inte längre fördelen av att kunna ta ut mig själv i laget…

Men en sak i taget, på lördag kommer jag att hålla tummarna för att Tobbe har koll på presspelet, att Dani är i spelskick och att bröderna Rikberg placeras i sina rätta roller. För att bota den värsta saknaden av innebandy kommer jag att göra en snabbvisit till Finland och samtidigt passa på att hjälpa till med coachandet under matcherna. Kommer själv ihåg hur oerhört nyttigt det var med en person som kunde hålla ordning på laget och analysera motståndarnas spel under matcherna. Nu har också Daniel som ifjol skötte detta med bravur slutat sin tränarkarriär i IKA och jag ska göra mitt bästa för att hjälpa Tobbe och laget till två nya segrar. Mot nya framgångar!

1234608_1415504962004507_1649753106_n

#14 Jens Rosendal

Be Sociable, Share!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *