Allvaret börjar!

Hösten börjar vara här och det betyder att arbetet inom IKA Innebandy är igång igen. Redan inkommande tisdag spelas den första träningsmatchen.

Förra veckan drog ”lajiträningarna” igång. Touchen såg förvånansvärt bra ut med tanke på att det är nästan 3 månader sen vi senast tränade tillsammans.

Försäsongen kommer att se ut ungefär såhär, träningar 2-3 ggr i veckan, 3 st träningsmatcher och ett träningsläger. Den 26.9 kör säsongen igång i Mynämäki, då två rutinerade div3 lag står för motståndet.

Sakta men säkert kommer träningarna att fokusera mer och mer på taktik. Finns en hel del som måste förbättras på den sidan nu när nivån på motståndet blir bättre. Hittills har vi klarat oss bra med de grundläggande sakerna, i år kommer vi att få lägga till en del detaljer på varje spelposition. En klar idé finns, nu är det bara att hoppas på att det går att få snabbt in i spelet. Detta får vi som sagt redan se på tisdag. Även om det bara blir en snabb taktisk genomgång före det.

På tal om träningsmatchen. Raadinkadun Rangers står för motståndet. Detta Rangers kommer alltid att ha ett speciellt omnämnande i IKAs historieböcker, då de stod som motståndare i vår första träningsmatch någonsin. Dessutom möttes man också 2 ggr i div 5 säsongen 2013-14. Statistiken är på IKAs sida då man vunnit 2 och spelat en jämnt. Rangers spelar idag i div4, dit de steg förra säsongen. Rykten säger att de tränat flitigt under sommaren, en jämn match är alltså att vänta sig.

Då lagen möttes första gången stod IKA som segrare.
Då lagen möttes för första gången stod IKA som segrare. Mycket har dock ändrats sen detta.

Ett litet tips för att avsluta inlägget och blicka fram mot seriespelet; Tre Ankkare och SBS Wirmo 2 kommer att vara våra huvudkonkurrenter denna säsong! Alla tre fräscha nykomlingar i div 3! Kommer jag att ha rätt?

I hopp om en trevlig och framgångsrik säsong!

#8 Tobias

Be Sociable, Share!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *