Träningsläger på Sjömansro

I helgen tog IKA-gänget sitt pick och pack och reste till västnyland för ett träningsläger. Detta var andra året i rad man reser iväg inför säsongsstarten för att bygga upp lagkänslan, träna och spela match.

På fredagen spelade man en träningsmatch mot FBC Raseborg Knights andra lag, som till vardags spelar div4 i södra Finlands zon. Matchen var ingen höjdare resultatmässigt, men man testade också flera olika spelsystem. Slutresultatet efter ordinarie speltid 3-2 åt IKA. Den 10 min långa extra perioden slutade dock i en 0-2 förlust vilket gav en bitter eftersmak… Matchen sågs av en ca 100 personer stor publik i den nya Påminne hallen i Pojo. Knights hade sett till att marknadsföra matchen på ett trevligt sätt, vilket sig förstås bör då flera stycken av IKAs spelare har Knights (gamla FBC Elit) som fostrarförening. Detta spektakel kan ni läsa mera om på Knights hemsida.

Många gamla Knights i IKA.
Många gamla Knights i IKA.

Efter matchen begav man sig till Sjömansro, en lägergård i Lappvik. Där väntade bastu, mat, samvaro och sist men inte minst, en natts sömn.

På lördag morgonen ordnades en traditionell ”inför-säsongen palaver”. Bland annat presenterades Sebastian Lindberg som IKAs kapten och att Thomas Rikberg sköter Sebastians uppgifter vid frånvaro. Lagets mål, att kämpa i toppen av div3 offentliggjordes också.

Matsal_konferens_31K8998
Sjömansros utrymmen passade bra för ett träningsläger

Kl 12 drog träningen i Ekenäs bollhall igång, där revanschlusten efter matchen verkligen inte lyste med sin frånvaro. Lätt en av IKA-historiens mest intensiva träningar!

Efter detta for vissa hem, medan andra blev kvar och se EIF – TPS i fotbollsettan som slutade i en fin vinst för hemmalaget (vilket förstås gladde alla i laget med västnyland som hemort, speciellt de från Ekenäs). Hoppeligen tar IKA med samma kämpaglöd som EIF visade till säsongsöppningen nästa helg!

En del av truppen blev kvar på Sjömansro ännu en andra natt. Rykten går om att Gösta vann golfrundan på söndag, medan andra säger att den aldrig spelats… 😉

Detta var också helgen då kortspelet Skipbo slog igenom, succé!

20150919_095304
Skipbo blev ett populärt inslag under helgen

Vi tackar alla som gjort träninslägret möjligt. Speciellt stort tack till Knights och Sjömansro!

 

 

Be Sociable, Share!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *