IKA II, nu kör vi!

På söndag 11.10 smäller det riktigt ordentligt! Sådär så att fönsterrutorna spricker och hundarna gömmer sig under soffan. Då sker nämligen en historisk händelse, när den splitternya satsningen IKA II ställer upp för sin första match mot ett lag vid namn Luonne.

När man inom IKA märkt att intresset för att spela innebandy på lite större allvar men liksom ändå med glimten i ögat (ja, ni förstår säkert vad jag menar) är ganska stort bland studenterna i Åbos svenska högskolor beslöts det att ett andralag skulle grundas. Nu har ett tjugotal tappra krigare skrapats ihop och svetsats samman under Coach Heikkinens vakande öga . Laget, som består av såväl ÅA- som Noviastuderande, har nu tränat stenhårt i en månads tid för att förbereda sig för den stundande säsongsöppningen. Eftersom ”kabinettet” så beslutat hoppar IKA II direkt in i Division 2, men siktet är naturligtvis inställt på att vinna ligan inom en snar framtid… ja, detta i Åbos Hallisarja förstås, ifall någon nu trodde något annat. Skämt åsido, det ska bli spännande att se hur långt detta lagbygge bär.

Stämningen i laget är på topp och självförtroendet är det minsann inget fel på. Under den sista förberedande träningen kunde man se koncentrerade miner och höra bland annat vadslagningar kring så kallade hat tricks under första turneringen. När Coach Heikkinen ombads fälla en kommentar angående öppningsturneringen sade han att laget inte kommer att underskatta någon men att man kommer vara beredda på den utmaning som Hallisarjan bär med sig.

Räkna alltså med ett lag som är taggat till tusen (… miljoners miljarder och så vidare). Så kom gärna till Leaf Areena i Åbo och heja fram IKA II till sina första segrar söndagen 11.10 kl 17 (mot Luonne) och kl 19 (mot FBC Tractors).

IKA II, #91 Christoffer Kaski Assistant General Manager

Be Sociable, Share!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *