Detta med små marginaler

Efter gårdagens två snöpliga och enormt frustrerande förluster känner jag ett behov av att skriva av mig. Normalt har förmågan att se det positiva i det negativa och det försöker jag göra också nu. Efter två säsonger som präglats av så gott som enbart vinster  så tar det dock ”i pannan” att hamna in i en plötslig förlustsvit. Detta är alltså mina egna tankar och inget officiellt uttalande för hela föreningen. Vilket jag tycker att är viktigt att komma ihåg då det är lagets gemensamma blogg.

Vår säsong drog igång med en fin 6-1 vinst. Efter det så har dock baksmällan slagit in och tre förluster har inkasserats. 2-3, 2-4 och 6-7. Den sistnämnda med endast 2 sekunder kvar av speltiden…

Vad är orsaken?

Tidigare säsonger så har vi inte alltid spelat på topp, men ändå haft förmågan att avgöra matcher med så kallade ”skitmål”. Bollen har studsat vår väg fram genom försvaret och på något mystiskt sätt råkat falla rakt ner på ett ledigt blad och styrts i mål. Ni som inte tror mig kan kolla våra ”maalikoosten” på vår Youtube kanal. I år har vi däremot gått från ”stolpe in” till ”stolpe ut”. Jag tar mig själv som exempel; Jag har haft 6 stycken ramträffar på de tre senaste matcherna. Allt har gått, just ”stolpe ut” från att tidigare säsonger gått, just det… ”stolpe in”. Hade alla dessa gått in hade vi kanske vunnit de så jämna matcherna istället för att förlorat. Marginalerna är små, men enormt kostsamma. Vi vänder på saken och går istället till vår egen försvarszon. I alla matcher hittills så har vi täckt en enorm mängd skott, tvingat motståndarna att ta skott långt ifrån, exakt som vi vill. Men istället för att säkert få bort bollen så har den haft en tendens att studsa rakt ner i en motståndares blad efter en lyckad blockering och slutat upp i nättaket. Dessa små marginaler har istället för att vara med oss, nu kommit emot oss.

Visst, detta är kanske en naiv jämförelse, men just nu så känns det exakt så här. Samtidigt så inger detta faktum hopp. Vi har spelat bra, och fått stora delar av matcherna just dit vi har velat. Vi har inte tagit några stora förluster, utan matcherna har varit jämna och vi har verkligen haft chanser att vända varenda match till vår vinst. Detta visar att vi kan utmana vilket lag som helst i denna division 3 grupp.

Jag hoppas, och vet, att denna trend snart vänder. Så länge vi håller vårt eget spel i skick, vilket vi hittills gjort, ger det oss möjligheten att vinna och snart studsar bollen garanterat vår väg istället för motståndarnas. Då kommer vi också att vinna istället för att förlora dessa jämna matcher som ligger och väger. Visst, det känns naivt att skylla på marginaler, men så känns det just nu.


Slut gnällt. Det är kul att spela i division 3 och det känns verkligen som att vi nu är på vår egen nivå. Det är jämna och tuffa matcher, och vi utvecklas betydligt mera av detta än att spela matcher som vi dominerar totalt, vilket vi gjort i femman och fyran. Nu måste vi dock plocka fram det sista för att hänga med i tabellen. Säsongen är ännu ung och det är många matcher kvar. Ingen vits att trycka in någon ”panik-knapp”. Som en god vän sade i morse, ”det handlar om rutin. När ni samlat på er den så kommer ni också börja vinna de jämna matcherna”. 

Vi jobbar vidare och försöker svänga motgångarna till något positivt, hunger finns i varje fall så att det räcker!

Här hittar ni tabell och resultat.

Psst… Idag gör IKA II debut i Hallisarjan. En mycket bra sak för ÅAs och Novias innebandyverksamhet! Jag kommer att vara där och stödja dem, kom du också 🙂

#8 Tobias Björklund

 

 

 

Be Sociable, Share!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *