Generationsskifet fortsätter

Säsongen 2016-17 står inför dörren. De första träningarna har precis dragit i gång, åter igen ger vi motståndarna en liten fördel genom att börja träningarna rätt sent. Eftersom laget består av studerande huvudsakligen från andra orter än Åbo, så börjar laget samlas först i dessa tider när det är dags att återuppta studierna.

Mycket har hänt på transfermarknaden denna sommar. Man kan verkligen tala om ett generationsskifte. Det är av störta vikt för ett studerande lag att det konstant kommer in nya förmågor och droppar bort gamyler, annars har man snart samma situation som landet ungdomsföreningar där medelåldern väl överstiger 90… Samtidigt är det lite vemodigt att se ”ur IKAiter” skingras. Denna sommar har utbytet varit större än tidigare, få är 80-talistena nu mer. Tränaransvaret har övertagits av Emil Heikkinen.

Chefstränare Emil
Chefstränare Emil

Följande spelare har lämnat föreningen:
Chistoffer Wiik (FBC Knights)
Jens Sundqvist (FBC Knights – obekräftat)
Jens Rosendal (FBC Knights, lämnade redan efter nyår)
Pontus Lindroos (utbyte)
Derek Sundén (?)
Jani Loponen (FBC Naantali)
Tobias Björklund (Sb Hirvensalo)

Dessutom är kapten Sebastian Lindberg på utbyte.

Den absolut största förlusten under sommaren var att spelandetränaren Tobias Björklund valde att fortsätta sin vandring uppåt genom seriesystemet. Eftersom IKA inte steg bytte Tobias klubb till Sb Hirvensalo i 2. divisionen. Tobias innehar de flesta rekorden inom IKA, flest spelade matcher, mest poäng totalt, flest gjorda mål, mest poäng totalt, mest poäng i en och samma match och så vidare. Förutom Tobias fantastiska spelmässiga resultat har laget haft en stark ledare i Tobias. Han var lagets första kapten som sedan blev tränare. Helt och hållet har Tobias dock inte lämnat föreningen eftersom han fortfarande är ordförande i moderföreningen Idrottsklubben Academia. Tack för allt ditt jobb för klubben! Vi ses i kvalet 😉

Tobias Björklund
Tobias Björklund

Nya spelare har dock tillkommit. Trafiken mellan FBC Knights, Raseborg och IKA har fortsatt.

Följande övergångar är bekräftade:

Atle Blomfelt (FBC Turku)
Kasper Sandelin (SC Toivo)
William Johnsson (FBC Knights)
Partick Juntunen (FBC Knights)

Dessutom väntar en handfull spelare ännu på att övergången till IKA skall bekräftas. Dessa fyra nämnda herrar är verkliga kvalitetsspelare.

Atle väntas ta över Tobias roll som målspottare. Atle debuterade i IKA redan under vårens studerande FM och vann genast den interna poängbörsen. (var det därför Tobias lämnade? 😉 ) Atle har som junior spelat i SSV vars herrlag är mångfaldiga finska mästare. Ifjol vann Atle poängbörsen i 4. divisionen med 25+20 poäng för FBC Turku 2.
Kasper är en rutinerad 3. division spelare från SC Toivo, hans bolltrolleri är välbekant från ÅA:s interna sählyturneringar.
William fungerade som vicekapten i FBC Knights ifjol och Patrick är ung och verkligt lovande spelare som främst spelat med A-juniorerna, men även 16 matcher med FBC Knights herrar i division 2 förra säsongen.

Nya vindar blåser, men IKA är starkare än någonsin, vilket turneringsseger i PIFfens turnering i Pargas senaste helg visade.

#12, Ur IKAit, lagets pappa – Thomas Rikberg

Be Sociable, Share!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *