Mellanrapport

När en tredjedel av säsongen är spelad och alla lagen mötts en gång av tre är det dags för en genomgång och hur man kan vänta sig att säsongen fortsätter. Om de två kvalplatserna kämpar närmast Tre Ankkare, SB Somero och SC Wolves från Pargas. Tre Ankkare och Sb Somero ligger på 10 poäng och Sc Wolves på 8 efter sex spelade matcher. Till mittengruppen, som försöker utmana topptrion och vill undvika nedflyttningskvalplatsen som sjätte platsen i gruppen ger, hör IKA mot AFC Campus2 på 6 poäng. I botten hittar vi TBS som för tillfället bara har 2 poäng och ligger på nedflyttningskvalplatsen. På jumboplats och direkt nedflyttning ligger ”krislaget” Isännät med noll poäng. Isännät åkte ifjol på risbastu i division 2, och de verkar vara på väg neråt igen. Motivationen bland spelarna är kanske inte på topp och de har spelat med en väldigt liten trupp hittills. Ett litet varningens finger måste ändå höjas, då Isännät hade hemmaturnering i Salo, stod de upp fint mot topplagen SB Somero och SC Wolves, så talangen finns nog gömd någonstans i omklädningsrummet. Anmärkningsvärt är att det bara är IKA som tagit poäng av topptrion genom vinsten mot SC Wolves, i övrigt har de spelat i kors.

Fullständig tabell hittas här: Salibandy, Resultattjänst: M3D-05B

För att blanda sig i toppstriden bör IKA höja en aning på spelkvaliteten. Ännu finns det att jobba på gällande nytt spelsystem och de många nya spelkamrater. Positivt är att truppen breddats med två nya ansikten då de nya backarna Petri Vikman och Tim Haglund anslutit till truppen, båda med en bakgrund av spel på hög nivå i Östra Nyland. Med i träningspoolen har även målvakten Timo Wallinheimo kommit, vilket avsevärt höjer nivån på träningarna då man nu nästan alltid kan träna med två målvakter.

Man kan summera den första tredjedelen av säsongen som godkänd, men ej mer. Målet är att tävla om kvalplatserna till division 2. Hittills har varje turnering slutat med en seger och en förlust. Av de jämna matcherna lyckades IKA ta fulla poäng mot SC Wolves, men förlorade sedan med uddamålet mot AFC. De övriga matcherna har sedan antingen varit klara segrar eller klara förluster.

IKAs matchresultat
IKAs matchresultat

Förutom träningar, matcher och diverse studierelaterade evenemang har IKA-spelarna träffats med både pokerkväll och bastukväll för att bygga på lagandan

Trevlig samvaro
IKA spelar pictionary: t.ex ”Axel tunnlar”, ”Kasper läser historia” (därav den kontroversiella symbolen)

 

Säsongen fortsätter med hemmaturnering i SB-arena, söndagen 27.11.2016. kl 11 mot Isännät och kl.17 mot Tre Ankkare. Välkomna med.

 

Thomas Rikberg #12

 

 

 

 

 

Be Sociable, Share!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *