Den 16 maj: Temperaturuppföljning

Överraskad över hur snabbt komposten ökade i temperatur så installerade jag i helgen några givare i växthuset, för att följa med temperaturen både i komposten, växthuset och utanför.

Här hittar ni kurvorna!

(Obs! Den automatiska temperaturuppföljningen har också en egen knapp högst upp i bloggens meny – ”Följ hur temperaturen förändras”)

Jag märker genast nyttan av temperaturuppföljningen. För det första kan jag märka att komposten börjar nå sin topptemperatur och håller på att plana ut. Den skall ju gärna inte gå över 65 grader ifall myllan skall hålla fin kvalité, så det ser fint ut.

Det andra man kan se är att det är lite högre temperatur i växthuset 1-2 grader men också att innetemperaturen strikt följer utetemperaturen. Jag har på känn att växthuset är för glest och att värmen därför rymmer och inte lagras, till näst alltså tätningsprojekt.

Temperaturgivaren för komposten är placerad mitt i, då jag känner med handen märker jag att värmen inte spridit sig ut i kanterna på komposten. Lade därför in linullsbitar i andningsrören nu i början för att bromsa nedkylning.

Linull i luftningsröret

Linull i luftningsröret

Be Sociable, Share!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *