Den 24 maj: Jämvikt

Komposten har varit igång i nästan två veckor nu och ser ut att ha stabiliserat sig. Temperaturen i komposten håller sig på en rätt hög nivå, dock under 70 grader och temperaturförhöjningen ligger kring 2-3 grader nattetid. Nedan en kurva från föregående natt som visar på gapet mellan ute och innetemperaturer.

heat_d (1)

Jag tror inte att jag kommer att se högre temperaturer än detta med den uppställning jag för tillfälle har. Har konstaterat att ett lite mindre växthus med träram som tätats ordentligt kunde ge de 5 grader jag hade hoppats på i temperaturförhöjning.

Men bra så, 2-3 grader är mer än inget och utöver detta är det ju mycket fuktigt i växthuset varje natt/morgon och inbillar mig också att fuktig luft har en större värmemängd än torr sådan.

fukt

 

Be Sociable, Share!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *