Den 11 juni: Svängd kompost och ”järnnätter”

Järnnätterna är väl det vi skall vänta på innan vi lägger ut värmekänsliga växter i trädgården, eller egentligen växthuset för den delen. Järnnätterna är ju ingen definitiv sanning och inte blev det nån frost heller i början av juni men intressant nog så sjönk temperaturen ner mot 5 grader just är runt dessa järnnattsdatum.

Svängde komposten senaste helg då jag tänkte att den dalande temperaturen berodde på minskad syrenivå. Men kollar man kurvan nu med en veckas information i bakfickan så är det klart att svängningen inte var till stor nytta. Temperatursänkningen uppsköts antagligen bara med nån dag då vi är ner mot 50 grader igen.

compost_w

Temperaturen steg lite grann för att sedan fortsätta sjunka i samma mönster. Förväntningen var ju att denna kaninbajs-/halmkompost skall brinna i ca 8-10 veckor. Den har nu brunnit i 4 veckor och det skall bli spännande att se när vi är nere i en sån temperatur att jag kan plantera in Herr Gurka & Co på den avsvalnade komposten.

Komposten svängs...

Komposten svängs…

...och har sedermera satt sig.

…och har sedermera satt sig.

Växterna har trivts mycket väl och det är strax dags att knipsa toppen av största av tomaterna, sedan är det bara att vänta på att dessa börjar mogna. 🙂

Tomaterna växer.

Tomaterna växer…

...och sväller.

…och sväller.

 

Be Sociable, Share!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *