Vem?


Julia Nyman

Hej bästa läsare!

Konstbloggen har fått en ny författare. Jag heter Julia Nyman och jag är Konstmagister till utbildningen. Ursprungligen kommer jag från Ekenäs, men nuförtiden är jag bosatt i Åbo. Det ska bli riktigt roligt att skriva om konst både här på bloggen och i tidningen.

Planen för bloggen är att lägga upp rapporter av varierande längd från olika konstevenemang i Åboland eller från andra ställen där jag råkar befinna mig. Personligen intresserar jag mig för samhällskritisk konst och nonsenskonst. Samtidskonst upplevs ofta som svår att förstå och det här fascinerar mig. Ingen kan väl förstå sig på allt och det gör inte heller jag, men jag försöker vända och vrida på det jag ser och upplever för att hitta olika ingångar.

Jag jobbar också som projektkoordinator för Konstrundan och som frilansande konstkurator.

* * *

(Här presentationen av bloggens tidigare skribent Johanna Bruun)

jb_profil_webb1Målet med den här bloggen är att skapa en plattform som kompletterar tidningens kulturbevakning, speciellt med fokus på bildkonst (och allt vad det kan betyda).

Här kommer att finnas korta intervjuer med konstnärer inför att utställningar öppnar, tips om evenemang som går utanför det traditionella galleriet, bilder, intryck och reflektioner kring kulturfenomen och eventuellt gästinlägg av lokala konstnärer och kulturarbetare.

Kort om mig för dem som inte vet vem jag är:

Jag heter Johanna Bruun är Fil.kand i konstvetenskap och har skrivit konstkritik i ÅU sedan år 2008. Just nu skriver jag min gradu om plagiat och konstförfalskninagar i konstvärlden vid Åbo Akademi.

Parallellt studerar jag grafisk design och illustration vid designinstitutet i Lahtis. Jag jobbar också som frilansjournalist och illustratör.

Jag dricker kopiösa mängder kaffe, tänker och gör mycket. Här är en länk till min portfolio om någon är nyfiken: http://www.johannabruun.com/

Det blir bra det här, häng med!

Be Sociable, Share!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *