Lunchpatrullen: Di Trevi

Kyckling med ugnsstekt potatis, grönsaker och yoghurtsås.
Kyckling med ugnsstekt potatis, grönsaker och yoghurtsås.

Juli månad har för min del gått åt till att jobba kvällar eller jobbiga dagsturer, där man varken har lediga kvällar eller morgnar, vilket har gjort att matlagningen har dragits ner till ett minimum, förråden i frysen sinar och jag har inte fått inte utlopp för mina kreativa nycker som jag vanligtvis brukar få via matlaningen.

Därför har heller inte bloggen uppdaterats särskilt ofta (även om ett inlägg om hamburgarrbröd för grillsäsongen ligger och väntar på att bli till). Därför tar jag istället tillfället i akt för min nya serie: Lunchpatrullen.

Åbo har en hel del lunchställen, några bra – andra inte. Därför tänkter jag mig att man kan testa dem och recensera dem. Jag kommer att förutom recensionen också klassa dem enligt tre kriterier: Mat, pris/kvalitet och omgivning.

Mitt första besök gick till Di Trevi på Auragatan, i princip rakt under ÅU:s före detta redaktion.

Di Trevi

Mat: 2/5
Pris/kvalitet-förhållande: 2/5
Omgivning: 3/5

Di Trevi ligger i Åbos mesta restaurangkvarter och trängs med ställen som Blanco, Tintå och Fontana där det tävlar om kundernas gunst. Uteserveringen är ganska trevlig om sommaren, men precis som för Fontana och Blanco så ligger den lite irriterande nära bilvägen.

Jag beställde en kyckling med ugnspotatis och yoghurtsås, medan mitt lunchsällskap gick på den vegetariska tomatpastan med grönsaker och getost.

På det positiva planet, så kom beställningen oerhört snabbt. Knappa tre minuter hade gått innan maten stod på bordet. Det är å andra sidan alltid en varningssignal, för det betyder också att maten inte görs ”to order” utan istället är tillagad i förtid. Inte nog med det så fick jag fel portion – ett misstag som i ärlighetens namn reddes ut väldigt snabbt.

Däremot besannades farhågorna om att maten lider på grund av den snabba leveranstiden. Kycklingen var torr och potatisen slattrig. Yoghurtsåsen var bra, men den lider inte på samma sätt av sådan behandling. De ugnsstekta grönsakerna får stämpeln okej trots allt.

Mitt lunchssällskaps pasta var undersaltad och underkryddad, förutom en stor kick av chili som inte alls funkade ihop med getosten. Ett plus för den stora biten chévre som serverades ovanpå pastan. Så ska det se ut! Däremot var pastan heller inte al dente, vilket skapar en lite väl grötlik känsla när man äter pasta.

Överlag var besöket ingen större succé och av ovanstående text så kommer största delen av läsarskaran dra slutsatsen att jag är en hopplös matsnobb. Det stämmer till viss del, så den smällen får jag ta.

/Robin

Dela med dig av det här!

En reaktion på ”Lunchpatrullen: Di Trevi

  1. Du är en matsnobb, jag vet.

    Also – Di Trevi, Tintå och Blanco torde ha samma ägare och till stora delar också gemensamma leveranser (kanske t.o.m. någon form av delat kök och/eller utbyte av kockar). Så det kan du ju ta i beaktande om du prövar någon av de andra i ett senare skede ;)

    //Busu

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *