Om matbloggaren

För de som behöver någon slags auktoritetsförklaring över bloggskribenten för att kunna ta till sig det som skrivs så tillhandahålls tyvärr ingen. Det enda som finns på min CV gällande mat och dryck är ett genuint intresse och oöverkomliga tvångstankar som cirkulerar kring mat 90 procent av min lediga tid.

För de som bara söker efter en person att förankra tankarna som presenteras här i bloggen kan jag presentera lite snabbfakta:

Namn: Robin Sjöstrand
Jobb: Journalist på ÅU
Lagar mat: Minst fem dagar i veckan. Helst sju. Ofta länge.
Favoritkök: Alla matkulturer har något fint att ge till världen, men under pistolhot blir det mexikanskt eller sydostasiatiskt.
Matstil: Soul food. Inte kanske inte i den traditionella sydstatsbemärkelsen, men tanken är densamma. Jag vill att min mat ska ge välbefinnande på ett väldigt grundläggande plan. Jag är imponerad av folk som är kemister i köket och äter gärna deras mat, men jag lagar mat för våra fem primära sinnen, inte för hjärnan.
Matfilosofi: Maten får gärna vara närproducerad och gå i takt med årstiderna (även om jag gör undantag). Jag använder också gärna vilda växter i matlagningen. När det gäller kött ser jag helst att alla delar av ett djur som dödats för mat används. Har dock fortfarande lite svårt för magsäck i någon form.
Inställning till vegetarisk mat: Med en sambo som inte äter uppfödda djur överhuvudtaget blir det en hel del vegetariskt hemma hos oss. Med lite ansträngning blir vegetarisk mat underbart och det kommer att finnas en hel del av den varan i bloggen. Däremot är jag av den åsikten att vegetarisk mat aldrig ska försöka återskapa kötträtter, utan istället hitta alternativ. Direkt man försöker ersätta kött med något annat får man ett dåligt alternativ som kommer att jämföras med kött för att det är så tydligt att det finns där just därför.

Matbloggaren i eget kök.
Matbloggaren i eget kök.
Dela med dig av det här!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *