Årets höjdpunkt: RÅA Live!

Kommande helg så sker årets höjdpunkt: RÅA Live 14, också känt som ”RÅA på Kåren”. På fredag och lördag intar tributband med huvudsakligen studerande RÅA-iter Kårens stora scen och bjuder på en ljud- och ljusshow utan like. De senaste åren har det varit så gott som fullt, och för många studerande är det den höjdpunkt där man träffas tvärvetenskapligt och njuter av stämningen.

Live12

Styrelsen brukar jobba häcken av sig i månader innan den stora helgen inträffar, men med goda talkoresultat – ”RÅA” blivit en studentikos tradition i klass med Pampas nationaldag eller körerna på vårdberget. Många refererar till RÅA Live när dom pratar om föreningen, för det är den happening som flest känner till. Också de studerande som inte går på andra keikkor dyker upp enbart för stämningen. Det brukar också inträffa kupper som inte ens arrangörerna vet om, så dyk upp!

I år öppnar dörrarna 19:00 och kvällarna är fullsmäckade med program som vanligt. Uppträder gör 14 artister: Turbonegro, Paramore, Ensiferum, CCR, Dropkick Murphys, The Killers och
The Kooks på fredag.

Och Ghost, Katy Perry, Popeda, Led Zeppelin, Stormtroopers of Death, Iron Maiden samt Blondie på lördagen. Biljetterna är billigare som förköp, men överlag så hålls nivån på en studerandevänlig nivå. Kolla evenemanget på facebook för mera info: (https://www.facebook.com/events/645161348889901).

Artisterna ser naturligtvis fram emot den legendariska rockbrunchen och bastun under lördagen. Den här helgen är samtidigt RÅA:s årsfest, och just brunchen är mytisk tack vare sin stämning och servering. Vad som det bjuds på kan jag inte avslöja (hur skulle myten annars hållas i liv?), men personalen på Citymarket brukar under uppköpet.

RÅA välkomnar alltså studerande och musikintresserade till Live14, den 11-12:e april. Eventuell vinst går till välgörenhet (2012 skänktes t.ex instrument till flyktingmottagningen i Pansio).

Redaktör Ahlö

Kårpublik

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *