Ner till Tylösand

Det gick ungefär som förutspått med vinden; på fredag eftermiddag hade det mojnat tillräckligt för att vi skulle kunna kasta loss från Stubbeköbing. Vinden var nu passligt frisk, och resan tillbaka över Hjelm Bugt mot Mön gick betydligt snabbare än på vägen in mot Storströmmen, med en medelhastighet om sju-åtta knop. Efter Möns Klint höjdes kursen norrut mot etappens slutmål, Halmstad, cirka 100 sjömil bort vid det laget; vinden mojnade stadigt efterhand längs natten, och efter att Drogdenrännan och Köpenhamn passerats på morgonnatten hade den ursprungliga segeluppsättningen på bottenrevad stor och G3 bytts ut till full stor och G1. Fram till Halmstad anlände vi efter ett drygt dygns segling på lördag eftermiddag; båten förtöjdes i Båtklubb Najadens gästhamn, där den förblir tills nästa besättning tar över på måndag. På söndag förmiddag tog sig besättningen, som det heter i Gyllene Tiders klassiker, ner till Tylösand för bad; stranden var relativt tom, tvärtemot vad sången och legenderna berättade, men det torde bero på att det var en halvmulen söndagsförmiddag. I vart fall spenderades det merparten av några timmar med badande och glassätande som avslutning på etapp 2, innan det var dags att ännu städa upp båten för följande besättning; härmed tackar besättningen på etapp 2 för sig, och önskar etapp 3 lycka till medan vi tar oss hem tillbaka. Tack för oss!

Det går undan på vägen över Hjelm Bugt

Det går undan på vägen över Hjelm Bugt

Morgonvakten utanför Köpenhamn

Morgonvakten utanför Köpenhamn

På väg in mot Halmstad

På väg in mot Halmstad

Besättningen funderar i centrala Halmstad

Besättningen funderar i centrala Halmstad

Besättningen på Tylösand strand

Besättningen på Tylösand strand

Be Sociable, Share!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *