Etapp 3 startar…”homeward bound”

Så var det sakta men säkert klart för resans sista etapp, men den planerade rutten Halmstad-Hem.

Det sista besättningsgänget hoppade på färjan mot Stockholm söndag kväll och stod efter några om- och meDSC_0346n med biluthyrningen med två sprillans nya Audi A3:or vid kajen i Stockholm. Efter en gemytlig liten road-trip genom halva Sverige. Resan gick smärtfritt genom fantastiska landskap kring Vättern, bl.a. Gränna passerades. Efter kort kaffepaus i Husqvarna anlände karavanen till Halmstad var det blev ett snabbt omfamnande av besättningen från etapp 2 som sedan dammade iväg hemåt med de röda bilarna.

Efter en flera år lång väntan kunde vi sen skåda de vackra dynerna kring Tylö Sand, alla med Gyllene tiders legendariska låt klingandes i öronen. Ett långt dopp i de kalla vågorna och en enorm Tylö Sands glasstrut senare var vi redo för middag och sedan nattseglats mot Köpenhamn. Avfärden fördröjdes några timmar på grund av problem med standarden för gasflaskornas DSC_0330munstycken (något man kanske kunde ha EU-standard på?), Skepparen och jag fick en skön löprunda runt halva Halmstad innan vi till sist hittade en adapter. Seglatsen mot Köpenhamn förlöpte lugnt i skön fart och de som inte hade vakt sussade sött inne i kojerna efter en lång dag. Kårens nya medlem Matti fick en ordentlig inskolning i segeltrimmandes ädla konster av Kårchefen under hundvakten på småtimmarna.

Cirka åttatiden på Tisdag morgon skymtade vi vindmöllorna vid Köpenhamns infart (undrar varför man inte kan bygga en så ståtlig park utanför Helsingfors?) och Öresundsbron. Därmed väckte vi skepparen och DSC_0470gjorde oss klara för att ta iland. Efter lite slöande och frukost vid gästhamnen vid Indiaport började vi promenera in mot stan. Lite Pölse och fotograferande av den lille Sjöjungfrun han vi med innan vi strövade upp mot Tivoli längs med Ströget. Dagen tillbringades i nöjets anda på Tivolit var alla de mest fartfyllda attraktionerna prickades av. Då vi sent omsider var klara på nöjesparken var de flesta ganska trötta och snurriga efter alla G-krafterna från den galna attraktionen där man slungades runt i ett miniflygplan högt över staden i ilfart, totalt värt entimmes kö. En del av gänget gick tillbaka mot båten för att förbereda delikat middag, medan några prövade de lokala el-cyklarna som visade sig riktigt behändiga att åka med då man väl klurat ut det något besvärliga betalsystemet. Efter avnjuten måltid somnade kårchefen vid bordet. Några gick en kort kvällspromenad och sedan somnade vi alla gott.

DSC_0382

Idag vaknade vi tidigt och skepparen hade redan tillrätt gröt åt gossarna då vi steg upp. Vi tog en promenad mot Chirstianshavn, var vi beskådade den vackra kyrkan och tog en tur genom det mytomspunna Christiania området. Sedan blev det mega-macka och el-cykel race genom stan tillbaka til båten. Nu skall vi strax kasta loss mot Sassnitz vid Rügen i Tyskland. Vindarna ser lovande ut och vi hoppas på att vara framme inom ett dygn.

Varma hilsen fran København

 

Be Sociable, Share!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *