Hemresan

Besättningen inne i Siaröfortet.

Besättningen inne i Siaröfortet.

Vackra vyer mot stora farleden...

Vackra vyer mot stora farleden…

Hemresa över Skiftet på natten

Hemresa över Skiftet på natten

Beesättningen för etapp 3 uppställd i ASS. Från höger: Elias, Filip, Walter, Björn, Alex O, Matti, Alex S.

Beesättningen för etapp 3 uppställd i ASS. Från höger: Elias, Filip, Walter, Björn, Alex O, Matti, Alex S.

Vi  vaknade till doften av gröt som skepparen hade tillrätt. Efter morgonmålet så uträttade vi diverse morgonbestyr och sedan kastade väi loss och vände fören hemmåt. Ute på havet blåste en brisk västanvind, så spinnakern hissades. Under färd tillreddes delikata crepes. Solen sken och vi njöt av de sista vyerna av den Stockholms skärgård innan vi nådde ut på Ålands hav. Vi valde de smalare innre rutterna i Ålands norra skärgård och njöt även där av vackra vyer i solnedgången. Vid mörkrets inbrott hade vi nått ut på skiftet.

Enligt den ursprungliga planen hade vi tänkt stanna i Verkan och äta de klassiska ribsen på Buffalo men på grund av tidig ankomst samt löften om dåligt väder så valde vi att åka rakt till ASS och således avsluta seglatsen en dag tidigare än planerat. Ass angjordes kring klockan 11. Väl framme inleddes sedvanlig städning i solljuset.

Distansen för hela EB-seglatsen blev 1806M och för vår etapp blev det 680M. Sammanlagt har 26 SP- are deltagit i seglatsen; d.v.s mer än en fjärdedel av kårens medlemmar! Tack och förlåt för detta äventyr!

Och tack till er som följt oss på sociala medier under hela vår resa! Detta är ett minne för resten av livet!

EB – gänget:

Etapp 0: Jesper Broo, Peter Rönnberg, Johan Halonen, Emil Oljemark, Markus Pyöli, Alexander Fagerström.

Etapp 1: Elias Skrifvars, Juhana Syrjälä, Janne Artama, Andreas Salakari, Lukas Blomquist, Atle Welander, Rasmus Vilén, Anton Isoherranen.

Etapp 2: Kalle Mether, Elias Skrifvars, Henrik Nurmi, Christian Wikström, Niklas Jylhävuori, Mikael Lindberg, Richard Örn.

Etapp 3: Elias Skrifvars, Alex Söderholm, Walter Hautala, Alex Oljemark, Matti Tarmio, Björn Bonsdorff, Filip Blomquist.

Slutgiltiga rutten blev: Åbo (ASS) – Nyköping – Stegeborg – Norsholm – Ljungsbro – Motala – Vadstena – Karlsborg – Hajstorp – Lindökroken (Brommö) – Vänersborg – Lilla Edet – Kungälv (Bohus fästning) – Marstrand – Smögen – Skagen – Läsö – Köpenhamn – Klintholm – Stubbeköping – Halmstad – Köpenhamn – Sassnitz – Allinge – Christiansö – Borgholm – Svenska Utö – Vaxholm – Siaröfortet – Åbo (ASS)

1806 Sjömil, 42 seglatsdygn!

Tack för oss!

-Scoutkåren Pojkarna-

 

Be Sociable, Share!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *