Över hälften av resan är förbi…

DSC_7086

Vi kom på fredagsmorgonen till Kristiansand vilket innebär att Cruise in Company -delen av resan är över. Över hälften av resan är förbi och det är väldigt svårt att tro att om en vecka sitter jag i flygplanet på väg hem… Första dagarna gick så långsamt och nu plötsligt är det dag 11/18 idag.

DSC_7054

Jag har seglat nästan hela mitt liv men alltid på mindre båtar och med en besättning av fem till femton personer. I början av seglingen var jag säker på att under den här resan får jag uppleva den fantastiska gemenskapskänslan som uppstår under dagarna och jag får äntligen sova bort all min sömnbrist. Överraskande nog har det varit helt annorlunda än vad jag förväntade mig.

DSC_7093

Jo, solupp- och nedgångarna är fortfarande fantastiska och man lämnar vardagen hemma i Åbo bakom sig och koncentrerar sig på  nuet väldigt starkt, men samtidigt är allt annorlunda. Det händer hela tiden någonting ombord, man kan inte lita på alla i besättningen på samma sätt man gör på en finländsk liten båt och man anstränger sig konstant för att orka tills man får gå och lägga sig igen.

Maten är annorlunda. Jag saknar gröt (en frukosträtt de flesta här inte gillar eller vet om) och mina morgonsmoothies. Jag skulle vilja äta mera grönsaker och mindre pasta och vitt bröd. Men! Även om jag inte riktigt gillar Nutella-knäckebröd eller knäckebröd med sylt, två typiska mellanmål här, har jag hittat en ny mellanmålsfavorit! Fröknäckebröd med jordnötssmör och banan ♥︎

DSC_7110

Jag vågar inte ännu säga om jag tycker att seglingen har varit den bästa hittills eller inte men samtidigt har jag börjat redan drömma om att delta i nästa års Tall Ships Race. Då går rutten från Belgien till Spanien. Sol och billiga priser, det saknar jag i Norge…

Be Sociable, Share!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *