Om självständighet

DSC_7025

Under Cruise in Company -delen av resan var faktiskt bara två tredjedelar av besättningen ombord. Sammanlagt 17 personer från Norge, Danmark och Oman steg ombord i Kristiansand och det ledde till förvirring.

Plötsligt hade vi många nya människor i vår vakt som såg vilsna ut och visste inte vad seglen heter eller hur man navigerar. Toaletterna var i värre skick än tidigare och på morgonen gick ungefär 20 väckningar på samtidigt före frukost.

IMG_2858
Foto: Hester Marije

DSC_7053

Det var konstigt eftersom under Cruise in Company -delen hade vi ren hunnit bli en sammanhållen grupp och nu hade vi en hel del nya människor som också skulle vara med i den gruppen.

Nya trainees innebar några förändringar. För det första fick vi, gamla och erfarna, mycket mer ansvar under segelvakten och jag till exempel agerade som däckledare. För det andra var vi de som skulle lära nya trainees hur man seglar och inte besättningen som under Cruise in Company.

IMG_2870
Foto: Hester Marije
IMG_2862
Foto: Hester Marije

Det kändes väldigt skönt att få mera ansvar och se hur mycket mera kunskap jag har fått om skeppet efter 14 dagar ombord. I början förstod jag inte ens hur allt fungerar, att trimma alla seglen tog säkert nästan en halv timme och jag blandade bort mig väldigt ofta. Nu gick allt så mycket snabbare!

Tävlingsstarten var samma dag som våra nya trainees hade sin första riktiga dag ombord. Kombinationen var inte så bra eftersom befälet förväntade sig att alla visste vad de skulle göra och att allt skulle hända snabbt men med trainees som inte ännu såg skillnaden mellan alla segler och rep gick ingenting smidigt. Men trots att första tävlingsdagen var hektiskt var vi på väg!

DSC_7038

Be Sociable, Share!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *