Skagen & Häls

Före vi kom till Ålborg stannade vi en natt i Skagen och en annan i Häls, båda två små hamnstäder i Danmark. I Skagen lärde Felipe, mannen från Brasilien som jobbar på Gulden Leuw, åt oss brasilianska danser och i Häls testade vi något som heter egg drop game.

DSC_8102
Vaktgrupp 4 använde gummistövel för att skydda ägget. Som fallskärm fungerar Ticket to the moon -hängmatta.

Egg drop game går ut på att man bygger något slags skydd åt ett ägg som man sedan låter falla från masten. Tyvärr var vinden i Häls för stark för att det skulle ha varit säkert att klättra upp i masten så i stället fälldes ägget från taket till navigeringsrummet.

DSC_8115

DSC_8121

Varje vaktgrupp hade kommit på eget skydd, vi till exempel byggde en fallskärm åt vårt ägg. En annan vakt satt ägget i en apelsin, en satt den i en gummistövel med en fallskärm och en grupp blåste upp ballonger som samtidigt höll ägget på sin plats och skyddade den.

DSC_8126

DSC_8129

Kvällen i Häls var vår sista kväll tillsammans. Nästa dag skulle vår kock Manuel åka iväg och efter det lämnade två från besättningen oss. Redan då började jag känna mig vemodig även om vi ännu hade tre-fyra dagar kvar…

DSC_8168

DSC_8160

Den kvällen fick vi njuta av den vackra månen på Häls strand.

DSC_8186

DSC_8190

Be Sociable, Share!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *