Tankar efter resan

Att komma hem efter en resa är alltid svårt. Det är en bra sak, det betyder ju att resan har varit bra och man har några fina minnen. Men att tänka så gör inte återvändningen hem alls lättare. Man vill hålla fast vid upplevelsen!

DSC_8186

Jag kom hem på måndagskväll efter en dag av resande. Sista morgonen var jag färdig att gråta mot allas axlar när vi kramade farväl och jag visste att jag inte kommer att se dessa människor på nytt. Eller nja, vissa av dem kommer jag att träffa, det vet jag redan nu, men resten då?

DSC_8949

Den här seglingen var ingenting jag förväntade mig. Ombord rådde hierarki där vi som trainees hade den lägsta positionen. Jag blev väldigt irriterad på hur besättningen beordrade oss och hur vi inte fick själv bestämma saker. Men senare förstod jag att de betedde sig så eftersom de inte ännu kunde lita på oss.

DSCN1695

Alla seglen och rep till dem förvirrade mig. Det var svårt att lära sig utantill både terminologin och tekniken på några dagar, samtidigt som man försökte sova tillräckligt, hinna se och uppleva allt och lära känna andra trainees. Men med tid blev allt det också lättare.

DSC_7585

Jag lärde känna mig själv bättre och lärde även nya saker om mig själv. Det var skönt att få vara med människor som inte (överraskande nog) hade några fördomar om finländare och som inte kände mig. Man kunde va sig själv, visa både sina goda och dåliga sidor eftersom alla gjorde det.

DSC_8582

Min engelska blev bättre och tack vare ivriga fotografer ombord lärde jag mig mycket om fotografering också. Jag lärde mig att respektera både finländsk kultur och andra kulturer på ett nytt sätt.

DSC_6910

Upplevelsen var ju helt otroligt bra. Jag ångrar inte en enda minut av resan även om jag hade mina dåliga stunder. Alla känslor, tankar och åsikter hör till till en resa som denna. Jag hoppas på att kunna åka på nytt nästa år och kanske testa någon annan båt!

DSC_6929

DSC_8168

Be Sociable, Share!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *