Om seglingen

Årets Tall Ships Race (TSR) har följande rutt:

Race 1: Belfast (Irland) – Ålesund (Norge)
Cruise in Company: Ålesund – Kristiansand (Norge)
Race 2: Kristiansand – Ålborg (Danmark)

Första tävlingssträckan (Race 1) är från Belfast till Ålesund och den andra (Race 2) från Kristiansand till Ålborg. Seglingen från Ålesund till Kristiansand kallas för Cruise in Company där man fritt kan bekanta sig vid olika hamnstäder längs Norges kust. Varje skepp får alltså själv bestämma vilka hamnar de besöker. Gulden Leeuw kommer att stanna en natt i Haugesund.

Bloggaren är med från Ålesund till Ålborg, alltså från 17.7 till 3.8. Seglingen på Gulden Leeuw är Europeiska Unionens Erasmus+ -projekt för Unga i action.

Gulden Leeuw är ett holländskt skepp som tävlar i A-serien under TSR. Till A-serien hör de största skepparna, i år bland annat också ryska Mir, hollänska Morgenstern och norska Christian Radich som kan vara bekanta från tidigare Tall Ships Race som kommit till Åbo. Gulden Leeuw är en 70-meter lång skonar, har tre master och en besättning på över 60 personer. Här finns mera information om Gulden Leeuw.

I fall man vill följa med Race 2 av delningen uppdateras resultaten hit (sidan för Sail Training International). Mera information om Tall Ships Races 2015 finns här.

Tanskan purjehdusta 2010 435
Foto: Anna Korpisaari
Be Sociable, Share!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *